A magyar közösség Anyák napi ünnepsége
2019. 05. 29.

1 (20).JPG

 

A Magyar Közösség Pártja helyi szervezete május első vasárnapján tartotta meg a mintegy harminc éves hagyományt folytató anyák napi ünnepélyét. A rendezvény szóvivője idén is az MKP alelnöke és Szenc város képviselőtestületének tagja Németh Gabriella volt, aki rendhagyó módon indította az ünnepséget. Emlékeztette a közönséget arra, hogy az Anyák napi ünnepséget megelőzően Pozsonyban tiltakozó megmozdulásra került sor a Himnusz éneklését szankcióval sújtó törvény ellen. A közönség Galambos Rudolf és Bertók Miklós zenei kísérete mellett a Himnusz eléneklésével fejezte ki szolidaritását a tüntetőkkel.

A műsor a hagyományos mederben folytatódott. A szenci magyar tannyelvű óvoda és az iskolák növendékei műsorral köszöntötték az édesanyákat. A közönség megkülönböztetett szeretettel fogadta a Szenczi Molnár Albert Alapiskola testvériskolája, a Mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda énekkarának és a Szenczi Molnár Albert Alapiskola mellett működő Gombocska énekkar közös föllépését.  Nem maradhatott el az idén jubiláló, 10 éves Möggyes néptánccsoport föllépése sem. Hagyománnyá vált, hogy az Anyák napi műsor keretében a magyar újszülöttek a Szenc és Vidéke Társulástól kapják életük első könyvét. A társulás elnöke Duray Rezső, aki egyben az MKP helyi és járási elnöke is, tartott ünnepi köszöntőt.

A programot az Anyák napi kultúrműsor elmaradhatatlan résztvevője, az egyházi férfikar zárta, amely népdalcsokorral ajándékozta meg az édesanyákat.                                        VCs

Képgaléria a cikkhez