Szép magyar beszédet hallgattunk az alapiskolában
2019. 02. 15.

4 (5).jpg

 

A Szép Magyar Beszéd verseny kerületi fordulójának ismét a Szenczi Molnár Albert Alapiskola adott otthont.  2019. február 15-én a színháztermben gyűltek össze a verseny résztvevői, akik a Szenci járás és Pozsony magyar tannyelvű iskoláiból érkeztek. A megnyitó keretében bemutatkozott a zsűri, melynek elnöke dr. habil. PaedDr. Bárczi Zsófia, PhD. a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának dékánja volt. A zsűri két tagja pedig PaedDr.  Bauko János, PhD. egyetemi docens és Ledneczky Gyöngyi, az Állami Pedagógiai Intézet magyar kisebbség művelődéséért felelős osztályvezetője volt.

A huszonegy versenyzőt három életkori kategóriába voltak besorolva, melyek az alapiskola 4. évfolyamától a gimnázium végzős diákjaiig terjedő korosztályokat foglalták magukba.

A diákoknak három feladattal kellett megbirkózniuk:

1 – Hozott szöveg hangsúlyos felolvasása,

2 – Öt téma közül kiválasztott témára fogalmazást készíteni és előadni,

3 – Ismeretlen, a versenyen kapott szöveg hangsúlyos felolvasása.

A zsűri értékelése alapján az első három helyezett jut az országos döntőbe, Kassára. A Szenczi Molnár Albert Alapiskolát az első kategóriában harmadik helyezett Sándor Laura és a második kategóriában első helyezett Korpás Johanna fogja képviselni a kassai országos döntőben.

Képgaléria a cikkhez